понеделник, 29 април 2019 г.

Булгур и ориз върху канапе от пролетни зеленийки

Рецепта

100 гр.булгур

100 гр. ориз

Вода и по щипка сол


  Измийте поотделно булгур и ориз прецедете като през това време на два съда вода по на 1 литър върху котлон на огън варете до кипването ѝ добавете булгур и ориз..намалете и до сварете до готовност на тих огън. Излишната вода прецедете.

   В друг съд  налейте 2,..3 с.л.вода/ леко да покрие дъното, добавете нарязаните зеленийки  каквито разполагате аз имах лопуш, киселец, спанак..няколко стръка зелен лук, чесън и джоджен нарязани наситно гответе на тих огън бъркайки плавно до омекването им с щипка сол. Зеленийките си пускат вода така че не се притеснявайте..гответе докато изври.

 Сервираме върху листа от маруля,  ред от задушените зеленийки, ред булгур, ред ориз 1/натурално, 2/може със заливка запръжка масло/ не олио/, с щипка червен смлян пипер или 3/ с кисело мляко и отгоре със запръжка масло с червен пипер! 

Лека, диетична, здравословна храна!


Да ви е сладко!










Няма коментари:

Публикуване на коментар