събота, 13 април 2019 г.

Пухкав кекс

Рецепта

2 яйца

1 ч.ч. захар

2 с.л. меко масло

2 с.л.олио

2 с.л. вода

1 бакпулвер

1 ванилия

1 ч.ч. пресято брашно и още 2 с.л.брашно

 Вместимост на чаша 220 мл.


Направа

В купа сложете яйца със захар разбийте до пухкавост добавете меко масло, олио, вода разбийте добавете пресято брашно с бакпулвер и ванилия. Изсипете в намаслена тава поръсена с брашно/ изтупайте излишното брашно/ и изпечете в предварително загрята фурна на 180° като изключите горен реотан и включите към последните десет минути.

Поръсете с пудра захар, нарежете и поднесете.


Да ви е сладко!!!





Няма коментари:

Публикуване на коментар