събота, 27 април 2019 г.

Супа топчета

Рецепта 

1л.200 мл. вода

1 глава нарязан на дребно глава кромид лук 

1 средно голям настърган морков

0,50  мл. олио

В дълбока тенджера налейте олио добавете лук, морков задушете и налейте вода. Докато заври пригответе 250 гр. кайма смесени с една шепа измит ориз, чер смлян пипер, кимион, ронена чубрица, щипка сол, оформете малки топки и ги пуснете в купа с брашно. Пресейте излишното брашно/ аз ползвах гевгир може и сито за брашно/ пуснете ги във врящата вода, варете до готовност накрая добавете шепа фиде и един нарязан на дребни кубчета картоф.Оставете да поври  десетина минути добавете подправки куркума, чер смлян пипер, магданоз пресен и копър нарязани на ситно. Аз застройх супата с 1 с.л.майонеза/ нямах яйце / 1 с.л.брашно размито с малко вода и разбих до хомогеност добавих  един черпак  от врящата супа разбърках и върнах обратно към нея бъркайки енергично.


Сладко да ви е!




Няма коментари:

Публикуване на коментар