четвъртък, 18 април 2019 г.

Курабии с пълнеж ябълки и канела


   Рецепта
1 пакет краве масло/125 гр.
2 бр. яйца
2 с.л.кис.мляко
1 ч.ч захар
1 ванилия
1 бакпулвер
2 ч.ч.брашно
Още
2бр.настъргани ябълки, 2 с.л захар, 1 ч.л.канела, шепа нарязани орехи!
 Направа..в купа слагаме сухите съставки добавяме течните месим меко нелепнещо тесто.Късаме топки леко с пръсти разточваме кръгче в средата с лъжичка слагаме от  охладения пълнеж/ 2 бр.настъргани ябълки с 2 с.л.захар сваряваме до сгъстяване на тих огън добавяме канела смъкваме от огъня добавяме орехите/ събираме краищата като бохча и нареждаме в тава върху хартия за печене. Печем на 150°  предварително загрята фурна 15 минути до леко златисто. Още топли ръсим с пудра захар.
 Сладко да ви е!





3 коментара:

  1. Не видях в рецептата маслото кога се слага? Разтапя ме ли го? Кога?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Със сигурност маслото трябва да е меко да се прибави, като се стараете да получите трохи и след това да добавите течните съставки за да съберете в тесто.

      Изтриване
  2. Не видях в рецептата маслото кога се слага? Разтапя ме ли го? Кога?

    ОтговорИзтриване