събота, 30 март 2019 г.

Домашна пица с домашно тесто

Рецепта

200 мл. хладка вода

1/2 кубче мая

1 с.л захар

1 с.л. брашно/ всичко разбъркваме и оставяме да се активира маята за 10 минути

В купа слагаме пресято брашно 600/650 гр. добавяме ч.л.сол разбъркваме правим кладенче наливаме 200 мл. студена вода, 3 с.л. олио активиралата мая и месим нелепнещо тесто покриваме оставяме на топло докато си удвои обема.

През това време приготвяме с каквито продукти имаме..в случая аз кис.краставички, зелена краставица нарязана на шайби, домат чери, обезкостени маслини, шпеков салам нарязан на шайби, домашна лютеница / по редичка/ настърган кашкавал, ..количество според желание или наличност.

Направа

В тава намазана с олио слагаме тестото и с ръце натискайки я разпределяме според големината ѝ. Нареждаме приготвените продукти заливаме с домашната лютеница, минаваме със струйка олио и печем почти до готовност в предварително загрята фурна на 220° като последните 10 минути вадим тавата поръсваме с настъргания кашкавал и я връщаме обратно във фурната да се доопече.

Сладко да ви е!

2 коментара:

  1. Севи,цена нямаш,мила! Толкова е съблазнителна и вкусна твоята пица!Ще я направя на децата като дойдат.
    А ти все такива вкусотии да готвиш!

    ОтговорИзтриване