сряда, 15 май 2019 г.

"Damat" паста

Рецепта 

блат

4 бр. яйца

1 в.чаша/ 200 мл. захар

1 в.ч.брашно

25 гр.какао

1 бакпулвер

1 ванилия

Разбийте в последователност изброение продукти..изсипете в намаслена тава печете 30 мин. в предварително загрята фурна на 150 °


Крем

1 л.прясно мляко

3 с.л.брашно

2 с.л.царевично нишасте

2 с.л.какао

1 в.ч.захар

1 ванилия

Сложете всичко в дълбок съд на огън бъркайте енергично до сгъстяване ..охладете и добавете 1 пакет крем без варене на д-р Йоткер миксирайте до пухкавост


Заливка ганаш

200 мл. сладкарска сметана 

80 гр.шоколадов ковертюр

В съд с сметана и начупен шоколад върху огън бъркайте да се разтопи без да завира.


Сглобяване

Изпечения блат заливаме с 2 в.ч.прясно мляко и захар на вкус. Нанасяме готовия крем и над него изливаме ганаша.

Поставяме в хладилник и чакаме до другия ден ;) / ние едва едва 1 час чакахме..мнооого е вкусен. Горещо препоръчвам.

Да ви е сладко!










Няма коментари:

Публикуване на коментар