"Damat" паста
Рецепта
блат
4 бр. яйца
1 в.чаша/ 200 мл. захар
1 в.ч.брашно
25 гр.какао
1 бакпулвер
1 ванилия
Разбийте в последователност изброение продукти..изсипете в намаслена тава печете 30 мин. в предварително загрята фурна на 150 °
Крем
1 л.прясно мляко
3 с.л.брашно
2 с.л.царевично нишасте
2 с.л.какао
1 в.ч.захар
1 ванилия
Сложете всичко в дълбок съд на огън бъркайте енергично до сгъстяване ..охладете и добавете 1 пакет крем без варене на д-р Йоткер миксирайте до пухкавост
Заливка ганаш
200 мл. сладкарска сметана
80 гр.шоколадов ковертюр
В съд с сметана и начупен шоколад върху огън бъркайте да се разтопи без да завира.
Сглобяване
Изпечения блат заливаме с 2 в.ч.прясно мляко и захар на вкус. Нанасяме готовия крем и над него изливаме ганаша.
Поставяме в хладилник и чакаме до другия ден ;) / ние едва едва 1 час чакахме..мнооого е вкусен. Горещо препоръчвам.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар