петък, 3 май 2019 г.

Лютика

Рецепта
2 кг.печен и изчистен червен пипер
1 кг. зелен печен и изчистен лют пипер
500 мл. оцет
150 мл. олио
1 голяма връзка магданоз нарязан на ситно
1 голяма връзка нарязан на дребно копър
2 големи глави чесън/ с отделени изчистени скилидки
1 кафена чаша сол
1 кафена чашка захар


Направа
Смелете през месомелачка сладък пипер и лют заедно с чесън, магданоз и копър. Сложете ги в дълбока купа и добавете, оцет, олио, захар и сол..разбъркайте и напълнете лютиката в стъклени сухи буркани. Затворете плътно с винтови капачки и приберете на хладно място. Аз ги съхранявам в мазата.
Внимание! Не се варят бурканите за капачка!!!


Няма коментари:

Публикуване на коментар