понеделник, 13 май 2019 г.

Сиропиран плисиран сладкиш с грис!

   Рецепта

1 пакет готови фини кори
1 водна / 200 мл/ пшеничен грис
100 мл. разтопено кр. масло
100 мл. олио
  Сос за заливка

1 водна ч. прясно мляко
1/2 в.чаша захар
1/2 в.ч.олио
2 яйца
1 ванилия
1 бакпулвер
  Сироп
2 в.ч. захар
2,1/2 в.ч.вода
лимон..няколко капки
      Направа
Първо приготвяме сиропа варим 10 минути оставяме да се охлади.

В тава намазана с масло нареждаме всяка кора, която е намазана с маслото и олиото предварително разбъркани в една купа, ръси



м с грис набираме като плисе откъм късата част и печем на 170° до златисто в предварително загрята фурна.

Докато се пече приготвяме соса заливка..слагаме продуктите за соса в дълбока купа разбиваме с бъркалка до хомогенност, изваждаме тавата от фурната заливаме със соса и връщаме за още 15 минути да се пече.
  Готовия сладкиш веднага след изваждането му от фурната заливаме със охладения сироп. След 2 часа е готов за консумация.
  Сладко да Ви е!



Извор https://www.instagram.com/p/BbpvOyKgNVe/?hl=tr&taken-by=_nane_limon

     

Няма коментари:

Публикуване на коментар