неделя, 12 май 2019 г.

Яхния от пуешко месо

Рецепта

300 гр. обезкостено пуешко месо нарязано на малки парчета

1 бр. голяма глава нарязана на полумесеци кромид лук

1 морков нарязан на шайби

70 мл.олио

Вода колкото да покрие продуктите

Подправки

червен, чер смлян пипер, кимион, куркума 1 с.л.доматено пюре, джоджен, магданоз/ пресни 

1 бр. зелен пипер

1 бр.средно голям домат

Направа

В дълбока тенджера налейте олио включете котлона и като загрее мазнината сложете лук, нарязаното пуешко месо и задушете до полуготовност, сложете червен смлян пипер, доматено пюре разбъркайте добавете нарязаните зелен пипер, морков разбъркайте и последно прибавете нарязан домат, варете пет минути налейте гореща вода колкото да покрие продуктите варете на тих огън до желана гъстота и накрая добавете щипка сол и останалите подправки оставете да ври още пет минути.


Да ви е сладко!






Няма коментари:

Публикуване на коментар