Рецепта
1 пакет кори/ моите са Тракийски
200 гр. грис
50 мл. олио
50 гр. масло
Заливка сос
400 мл.прясно мляко
1 яйце / може и още да сложите
2 с.л. брашно
1 бакпулвер
1 ч.л.сол
Направа
Вземаме лист кора мажем с четка смес от олио+ масло леко разтопено ръсим с грис/ аз леко го запекох в сух тиган на слаб огън/ събираме като плисе откъм късата част и нареждаме в намазнена тава. Печем за 10 минути на 180° / предварително загрята фурна/ до златисто. През това време приготвяме соса заливка. В купа слагаме продуктите и останалата мазнина от мазането на корите с телена бъркалка до хомогенна смес. Вадим тавата заливаме със соса и доопичаме за още 20 минути. Леко охладен е готов за консумация.
Да ви е сладко!
1 пакет кори/ моите са Тракийски
200 гр. грис
50 мл. олио
50 гр. масло
Заливка сос
400 мл.прясно мляко
1 яйце / може и още да сложите
2 с.л. брашно
1 бакпулвер
1 ч.л.сол
Направа
Вземаме лист кора мажем с четка смес от олио+ масло леко разтопено ръсим с грис/ аз леко го запекох в сух тиган на слаб огън/ събираме като плисе откъм късата част и нареждаме в намазнена тава. Печем за 10 минути на 180° / предварително загрята фурна/ до златисто. През това време приготвяме соса заливка. В купа слагаме продуктите и останалата мазнина от мазането на корите с телена бъркалка до хомогенна смес. Вадим тавата заливаме със соса и доопичаме за още 20 минути. Леко охладен е готов за консумация.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар