Рецепта
Едни бързи сладки сиропирани топки, които могата да се приготвят за не по- вече от час!
12 с.л.брашно
12 с.л.пшеничен грис
6 с.л.олио
6 с.л.кис.мляко
1 бакпулвер / 10 гр.
Сироп
2,1/2 водна чаша 200 мл вода
2,1/2 в.ч. захар
1 ванилия
няколко капки лимонов сок.
Направа ..В дълбока купа слагаме сухите съставки добавяме течните месим меко леко лепнещо тесто ..оформяме фитил който режем на 40 бр., оформяме топки нареждаме в тава върху хартия за печене и печем на 180° за 15-тина минути до златист загар. Прехвърляме в подходящ съд и ги сиропираме с предварително приготвения охладен сироп/ тук сиропа се вари колкото да се разтопи захарта, не като при баклавата/. Поднасяме поръсени със кокосови стърготини и смлян шам фъстък може и орехи.
Сладко да ви е!
Едни бързи сладки сиропирани топки, които могата да се приготвят за не по- вече от час!
12 с.л.брашно
12 с.л.пшеничен грис
6 с.л.олио
6 с.л.кис.мляко
1 бакпулвер / 10 гр.
Сироп
2,1/2 водна чаша 200 мл вода
2,1/2 в.ч. захар
1 ванилия
няколко капки лимонов сок.
Направа ..В дълбока купа слагаме сухите съставки добавяме течните месим меко леко лепнещо тесто ..оформяме фитил който режем на 40 бр., оформяме топки нареждаме в тава върху хартия за печене и печем на 180° за 15-тина минути до златист загар. Прехвърляме в подходящ съд и ги сиропираме с предварително приготвения охладен сироп/ тук сиропа се вари колкото да се разтопи захарта, не като при баклавата/. Поднасяме поръсени със кокосови стърготини и смлян шам фъстък може и орехи.
Сладко да ви е!
Няма коментари:
Публикуване на коментар