Мини бюрек с пълнеж праз и картоф чудесно топло предястие
Рецепта
2 бр.кръгли пресни кори на сач/ моите домашни, но купени
Плънка
1 стрък праз
1 глава кромид лук
1 голям суров картоф
Щипка сол, червен, чер смлян пипер, куркума
70 мл.олио или/ олио+ масло
За намазване
1 яйце
1 с.л кис.мляко
1 с.л.олио
За поръсване
сусам и чер кимион
Направа
В тиган налейте олио и масло добавете нарязаните наситно праз, кромид лук и настърган картоф задушете добавете подправките.
Нарежете първо на две после още по две / общо четири всяка кора . получават се 8 бр. Всяко парче хванете в средата с два пръста завъртете и точно в средата сложете 1 с.л. плънка от сместа прегънете краищата навътре/ виж снимки/ обърнете и наредете в тава върху хартия за печене. Така докато свършат всички изрязани кори. Намажете с разбит жълтък, кис.мляко и олио и поръсете със сусам и чер кимион. Изпечете до златисто в предварително загрята на 180° фурна.
При сервиране украсете чинийката със смлян червен пипер!
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар