петък, 14 декември 2018 г.

Гигантски постни сърми с пресни зелеви листа

Рецепта


8 бр.






големи листа от прясна зелка

1/2 ч.ч.измит ориз

1/2 ч.ч едър булгур

1 бр.стрък голям праз нарязан наситно

1бр. морков средно голям нарязан на малки кубчета 

4,5 бр. гъби нарязани на ситно

пресен копър, чер смлян пипер, стрит сух джоджен , сол на вкус

олио 80 мл.


Още вода, сол, ябълков оцет, лимонена киселина 


Направа

Нарязаните наситно зеленчуци и подправки задушете бъркайки за 5 минути на огън с олио. Към тях добавете, ориз булгур налейте до половината продукти вода захлупете с капак и оставете на тих огън да ври до дръпване на водата. Оставете леко да се охлади.

През това време бланширайте зелевите листа като налейте в дълбока широка тенджера вода, сол, оцет, лимонена киселина на вкус след като заври пускайте по едно зелево листо  за една минутка при захлупен капак. Извадете и наредете в широка тава.

След като се охладят зелевите листа изрежете дебелата част сложете от плънката и навийте сърмичката. Наредете в тава на дъното с малко вода отгоре минете със струйка олио покрийте плътно с алуминиево фолио печете в предварително загрята фурна 180° до готовност като последните десет минути печете без фолиото.


Сладко да ви е!

Няма коментари:

Публикуване на коментар