вторник, 11 декември 2018 г.

Кавала/ гръцки курабии

Рецепта


1 ч.ч пресято брашно

1 ч.ч обелени и нарязани 

бадеми

1/2 ч.ч. нишесте/ моето пшенично

120 гр меко масло

3 с.л.олио

3 с.л. кис.мляко

1 ванилия

1 бакпулвер

100 гр. пудра захар


настъргана кора от един лимон или лайм


още 3 с.л.пудра захар, 1 с.л. нишесте

    чаената чаша с 220 мл.вместомост






Направа

Сложете в тиган пресято брашно и запечете  на тих огън и малко по късно добавете обелените и нарязани бадеми бъркайки още 2..3 минути. Оставете да се охлади. Поставете ги в дълбока купа добавете, пудра захар, нишесте, бакпулвер, ванилия, олио, кис.мляко, настъргана кора лимон и замесете тесто. Разделете на две. Едната част разточете /между два найлона /и нарежете с чаша на полумесеци, а другата късайки топки само ги намачкайте в шепа. Наредете в тава върху хартия за печене, изпечете до леко розово в предварително загрята 180°   фурна.

Още топли ги поръсете със смес от пудра захар и нишесте.

    Извор : Aynur ! С малки изменения от мен!

Сладко да ви е!

1 коментар: