сряда, 6 март 2019 г.

Предпролетна зеленчукова супа с праз и коприва

Рецепта

1,200 л.вода

50 гр. ориз

1 глава кромид лук

1 стрък праз

Две пълни шепи коприва

1,2 бр зелен лук пера

1 морков

2,3 скилидки чесън

50 мл.олио


Щипка сол, куркума, чер смлян пипер, кимион, копър/ зелен.


Застройка

2 с.л.кис.мляко

1 с.л.с връх оризово брашно на Ecosem.bg

100 мл.вода / всичко това пасирам до хомогеност


Направа

 В дълбока тенджера наливам вода и като заври добавям измития ориз, варя 5 минути и добавям останалите зеленчуци нарязани на ситно и всички останали продукти. Варя на тих огън до готовност. Вземам един чарпак от супата добавям към застройката и я връщам обратно към нея. Варя още 5 минути бъркайки енергично.


Сладко да ви е!


Няма коментари:

Публикуване на коментар