Предпролетна зеленчукова супа с праз и коприва
Рецепта
1,200 л.вода
50 гр. ориз
1 глава кромид лук
1 стрък праз
Две пълни шепи коприва
1,2 бр зелен лук пера
1 морков
2,3 скилидки чесън
50 мл.олио
Щипка сол, куркума, чер смлян пипер, кимион, копър/ зелен.
Застройка
2 с.л.кис.мляко
1 с.л.с връх оризово брашно на Ecosem.bg
100 мл.вода / всичко това пасирам до хомогеност
Направа
В дълбока тенджера наливам вода и като заври добавям измития ориз, варя 5 минути и добавям останалите зеленчуци нарязани на ситно и всички останали продукти. Варя на тих огън до готовност. Вземам един чарпак от супата добавям към застройката и я връщам обратно към нея. Варя още 5 минути бъркайки енергично.
Сладко да ви е!
Няма коментари:
Публикуване на коментар