събота, 30 март 2019 г.

Су бюрек

Рецепта 

6 яйца

1 с.л.сол

1 с.л.оцет

50 мл. вода

6,5 водни чаши/ 200 мл. брашно

Още;  Вряща вода и в друга купа студена вода за топене на корите

  Направа..сложете яйца, сол, оцет в дълбок съд/ купа в който ще месите тестото и разбийте до пухкавост..добавяйки по малко брашно замесете леко твърдо тесто. разделете на 12 бр. еднакви по големина топки. Оставете да починат 15 минути. Всяка поръсете с брашно и разточете с точилка колкото големината на тавата, в която ще се пече.

Разточените кори наредете една върху друга поръсени с брашно.

В дълбок съд налейте вода и като заври вземете една кора изтупайте от излишното брашно пуснете във врящата вода за секунда две извадете и веднага я потопете в купата със судена вода да се охлади..извадете и наредете в намазнена тава като леко ги набръчкате.Залейте с разтопено охладено масло 50 мл. + 50 мл.олио.

Печете в преварително загрята фурна на 180°   на долен и горен реотан като метнете фолио за да не прегори..последните десет минути махнете фолиото, обърнете баницата/ с прехлъзване въру капак/  и доопечете на долен реотан.

  Да ви е сладко!



Няма коментари:

Публикуване на коментар