Яхния от пуешко месо
Рецепта
300 гр. обезкостено пуешко месо нарязано на малки парчета
1 бр. голяма глава нарязана на полумесеци кромид лук
1 морков нарязан на шайби
70 мл.олио
Вода колкото да покрие продуктите
Подправки
червен, чер смлян пипер, кимион, куркума 1 с.л.доматено пюре, джоджен, магданоз/ пресни
1 бр. зелен пипер
1 бр.средно голям домат
Направа
В дълбока тенджера налейте олио включете котлона и като загрее мазнината сложете лук, нарязаното пуешко месо и задушете до полуготовност, сложете червен смлян пипер, доматено пюре разбъркайте добавете нарязаните зелен пипер, морков разбъркайте и последно прибавете нарязан домат, варете пет минути налейте гореща вода колкото да покрие продуктите варете на тих огън до желана гъстота и накрая добавете щипка сол и останалите подправки оставете да ври още пет минути.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар