Курабии с пълнеж ябълки и канела
Рецепта
1 пакет краве масло/125 гр.
2 бр. яйца
2 с.л.кис.мляко
1 ч.ч захар
1 ванилия
1 бакпулвер
2 ч.ч.брашно
Още
2бр.настъргани ябълки, 2 с.л захар, 1 ч.л.канела, шепа нарязани орехи!
Направа..в купа слагаме сухите съставки добавяме течните месим меко нелепнещо тесто.Късаме топки леко с пръсти разточваме кръгче в средата с лъжичка слагаме от охладения пълнеж/ 2 бр.настъргани ябълки с 2 с.л.захар сваряваме до сгъстяване на тих огън добавяме канела смъкваме от огъня добавяме орехите/ събираме краищата като бохча и нареждаме в тава върху хартия за печене. Печем на 150° предварително загрята фурна 15 минути до леко златисто. Още топли ръсим с пудра захар.
Сладко да ви е!
Рецепта
1 пакет краве масло/125 гр.
2 бр. яйца
2 с.л.кис.мляко
1 ч.ч захар
1 ванилия
1 бакпулвер
2 ч.ч.брашно
Още
2бр.настъргани ябълки, 2 с.л захар, 1 ч.л.канела, шепа нарязани орехи!
Направа..в купа слагаме сухите съставки добавяме течните месим меко нелепнещо тесто.Късаме топки леко с пръсти разточваме кръгче в средата с лъжичка слагаме от охладения пълнеж/ 2 бр.настъргани ябълки с 2 с.л.захар сваряваме до сгъстяване на тих огън добавяме канела смъкваме от огъня добавяме орехите/ събираме краищата като бохча и нареждаме в тава върху хартия за печене. Печем на 150° предварително загрята фурна 15 минути до леко златисто. Още топли ръсим с пудра захар.
Сладко да ви е!
Не видях в рецептата маслото кога се слага? Разтапя ме ли го? Кога?
ОтговорИзтриванеСъс сигурност маслото трябва да е меко да се прибави, като се стараете да получите трохи и след това да добавите течните съставки за да съберете в тесто.
ИзтриванеНе видях в рецептата маслото кога се слага? Разтапя ме ли го? Кога?
ОтговорИзтриване