Мантъ с кори за баница
Рецепта
1 пакет кори за баница/ моите " Тракийски"
300 гр.телешка къйма
1 глава кромид лук
1 връзка зелен лук пера
100 мл.олио
чер смлян пипер
щипка сол
кимион
магданоз
Още
кис.мляко със сметана/ 500 гр. с чесън на прах/ или скилидки/ доматено пюре размито с 100 мл вода олио 2 с.л.
Направа
В купа сложете телешка къйма добавете нарязан наситно кромид лук и зелен лук пера, чер смлян пипер, кимион, нарязан на ситно магданоз и замесете. Разделете на шест еднакви топки къймата като всяка оформете на дълъг фитил колкото е ширината на кората. Вземете една кора намажете с олио положете друга над нея сложете фитил къйма на широката част и навийте на руло като към края намажете кората с четка и вода/ с цел залепване/..така докато свършат всичките. Нарежете всяко руло два пръста и наредете в намазана предварително с олио тава.Всяко руло намажете с четка олио. Печете в предварително загрята фурна до златисто на 180° предварително загрята фурна.
Още топъл го залейте с кис.мляко и сметана/ има такива готови продукти/ с малко чесън. Накрая залейте с доматеното пюре което размийте предварително с вода и олио сгъстено на огън.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар