петък, 22 февруари 2019 г.

Мантъ с кори за баница

Рецепта


1 пакет кори за баница/ моите " Тракийски"

300 гр.телешка къйма

1 глава кромид лук

1 връзка зелен лук пера

100 мл.олио

чер смлян пипер

щипка сол

кимион

магданоз

 Още

кис.мляко със сметана/ 500 гр. с чесън на прах/ или скилидки/ доматено пюре размито с 100 мл вода олио 2 с.л.


Направа 

В купа сложете телешка къйма добавете нарязан наситно кромид лук и зелен лук пера, чер смлян пипер, кимион, нарязан на ситно магданоз  и замесете. Разделете на шест еднакви топки къймата като всяка оформете на дълъг фитил колкото е ширината на кората. Вземете една кора намажете с олио положете друга над нея сложете фитил къйма на широката част и навийте на руло като към края намажете кората с четка и вода/ с цел залепване/..така докато свършат всичките. Нарежете всяко руло два пръста и наредете в намазана предварително с олио тава.Всяко руло намажете с четка олио. Печете в предварително загрята фурна до златисто на 180° предварително загрята фурна.

Още топъл го залейте с кис.мляко и сметана/ има такива готови продукти/ с малко чесън. Накрая залейте с доматеното пюре което размийте предварително с вода и олио сгъстено на огън.


Да ви е сладко!






Няма коментари:

Публикуване на коментар