Патладжан кюфте
РЕЦЕПТА....по принцип много рядко консумирам месо/ купувам от сигурен източник/.на година най- много пет шест пъти ;), обичам син патладжан с кашкавал..и си казах защо да не го облека във прясна вкусна кайма!
Един голям син патладжан
150 гр.кашкавал
250 гр. телешка кайма/ може и смес
още: галета 5 с.л. , кимион, чер, червен смлян пипер, суха ронена чубрица, 2 с.л олио и щипка сол, ако каймата е безсолна.
Направа
Измийте и подсушете синия патладжан,/ аз не го беля/ направете седем разреза, в които поставите нарязан кашкавал. Обвийте с добре омесената кайма с подправки положете върху хартия за печене,загърнете крайщата и захлюпете обратно в тава в която ще се пече патладжан кюфтето..печете в предварително загрята 220° фурна за 30 минути..последните 10 мин. обръщайки разгърнете кюфтето доопечете.
Сладко да ви е!
Няма коментари:
Публикуване на коментар