понеделник, 22 март 2021 г.

Баница със сирене









Баница със сирене

 Продукти:

500гр. обикновени кори 250_ 300 грама сирене

 5 яйца

 три-четвърти пакетче краве масло

 1  кафяна чаша олио

 1,1/ 2 бутилка газирана вода /400мл.

 Начин на приготвяне

Сиренето се натрошава в дълбок съд прибавят се 3 яйца и се разбърква добре. Корите започват да се нареждат в средно голяма тава, която предварително се намазва с масло. Когато се наредят 1/3 от корите отгоре с вилица се нанася половината от пълнеж. Нарежда се втората третина от корите, върху тях се нанася другата част от пълнежа и отгоре се покрива с останалите кори. Баницата се нарязва с остър нож на правоъгълни парчета, и със супена лъжица равномерно се залива със сгорещената мазнина. В съда в който е била сместа, се чукват останалите 2 яйца  и се разбиват. Прибавя се газираната вода, разбърква се и с тази смес се залива баницата. Тавата се разклаща за да се разнесе течността навсякъде, и се поставя в предварително загрята до 200 градуса фурна. Пече се докато се зачерви около 40 минути като първите 10 минути само отдолу.  Поднася се топла. По желание може да се поръси с пудра захар. Баницата е вкусна и с кисело мляко. 

Извор: Готварска книга за мъже 

автор: Петър Саралиев 1984г. 


Да ви е СЛАДКО! 

Няма коментари:

Публикуване на коментар