петък, 12 юли 2019 г.

Пирожки и мекици от едно и също тесто

Рецепта

2,1/2 ч.ч. брашно / вместимост 150 мл.
1 ч.ч. кис.мляко
0.100 гр. натрошено сирене
1 с.л.майонеза
1 яйце
щипка сол/ сиренето може да е достъчно солено
1 равна ч.л. сода бикарбонат
щипка лим.киселина

Още..олио за пържене

Направа
В дълбока купа сложете сухите съставки, разбъркайте с вилица добавете и останалите и замесете нелепнещо тесто. Покрийте за 15 минути то се отпуска и става много меко леко лепнещо. Поръсете леко тестото с брашно и нарежете на четири. Направете фитил, нарежете на 6 еднакви броя една част във вид на цилиндър  оформете, а другите леко както са нарязани сплескайте в средата/ кръглите/.
Изпържете на много слаб котлон като ги обръщате с виличка.

Сладко да ви е!







Няма коментари:

Публикуване на коментар