събота, 14 декември 2019 г.

Мини бюрек с пълнеж праз и картоф чудесно топло предястие

Рецепта

2 бр.кръгли пресни кори на сач/ моите домашни, но купени

Плънка

1 стрък праз

1 глава кромид лук

1 голям суров картоф

Щипка сол, червен, чер смлян пипер, куркума

70 мл.олио или/ олио+ масло

За намазване

1 яйце

1 с.л кис.мляко

1 с.л.олио

За поръсване

сусам и чер кимион

Направа

В тиган налейте олио и масло добавете нарязаните наситно праз, кромид лук и настърган картоф задушете добавете подправките.

Нарежете първо на две после още по две / общо четири всяка кора .  получават се 8 бр. Всяко парче хванете в средата с два пръста завъртете и точно в средата сложете 1 с.л. плънка от сместа прегънете краищата навътре/ виж снимки/ обърнете и наредете в тава върху хартия за печене. Така докато свършат всички изрязани кори. Намажете с разбит жълтък, кис.мляко и олио и поръсете със сусам и чер кимион. Изпечете до златисто в предварително загрята на 180° фурна.

При сервиране украсете чинийката със смлян червен пипер!









Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар