неделя, 27 октомври 2019 г.

Патладжан кюфте

РЕЦЕПТА....по принцип много  рядко консумирам месо/  купувам от сигурен източник/.на година най- много пет шест пъти ;), обичам син патладжан с кашкавал..и си казах защо да не го облека във  прясна вкусна кайма!


Един голям син патладжан

150 гр.кашкавал

250 гр. телешка кайма/ може и смес

  още: галета 5 с.л. , кимион, чер, червен  смлян пипер, суха ронена чубрица, 2 с.л олио и щипка сол, ако каймата е безсолна.


Направа

Измийте и подсушете синия патладжан,/ аз не го беля/ направете седем разреза, в които поставите нарязан кашкавал. Обвийте с добре омесената кайма с подправки положете върху хартия за печене,загърнете крайщата и захлюпете обратно в тава в която ще се пече патладжан кюфтето..печете в предварително загрята 220° фурна за 30 минути..последните 10 мин. обръщайки разгърнете кюфтето доопечете.


Сладко да ви е!




Няма коментари:

Публикуване на коментар