понеделник, 9 септември 2019 г.

Ашуре

Рецепта


50 гр. ориз

50 гр. жито / или едър булгур

шепа бял боб

шепа царевица

шепа стафиди

100 гр.  смлени орехи

150 гр.дребно грозде/ дивачка

1 ябълка нарязана на кубчета

1 щипка чер смлян пипер

щипка сол

200 гр. захар

есенция ванилия

1с.л.маджун/ петмез

2 с.л.нишесте

1 с.л.мед


Още 

Вода

2 л. прясно мляко


Направа


От вечерта накиснете боб и царевица. На другия ден сварете по отделно боб с царевица..и ориз с жито. Сложете ги в дълбока тенджера и налейте сварено горещо прясно мляко варете още 15 минути като добавите всички останали продукти + нишесте размито малко с вода,  без мед, грозде и ябълки..тях ги добавете след охлаждането на Ашурето.


Сладко да ви е!


Няма коментари:

Публикуване на коментар